دومین کنفرانس ملی صنعت، تجارت و علوم دریایی در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر برگزار گردید.

۰۶ دی ۱۳۹۹ | ۱۵:۳۵ کد : ۸۷۵ اخبار و رویداد ها
تعداد بازدید:۸۹۲
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، "دومین کنفرانس ملی صنعت، تجارت و علوم دریایی"در تاریخ ۳ دی ۱۳۹۹ در چهار محور علوم دریایی، اقتصاد و مدیریت دریا، مهندسی دریا و همچنین محیط زیست دریایی توسط دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، سازمان صنعت، معدن، تجارت استان خوزستان و سازمان منطقه آزاد اروند به صورت مجازی برگزار گردید.
دومین کنفرانس ملی صنعت، تجارت و علوم دریایی در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر برگزار گردید.

در ابتدای کنفرانس دکتر منصور زراءنژاد رییس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر اظهار داشت: رسالت دانشگاه­ها و مراکز آموزش­عالی تربیت نیروی انسانی متخصص، توسعه تحقیقات و توسعه فناوری است. در سازمان­های آموزشی توجه ویژه به تعالی و بروز رسانی سازمانی، بستر مناسب را برای تغییرات ساختاری نیروی یکی از ابزار مؤثر برای رسیدن به این اهداف برگزاری همایش­های علمی در سطوح ملی و بین­المللی است. برگزاری همایش­های مختلف فرصت مناسبی برای استفاده از آراء و عقاید نخبگان، صاحبان فن، و متخصصان صنعت و تجارت است برگزاری همایش­های علمی موجب منظور تبادل اندیشه، ارائه نظریه­های جدید، نشر و اشاعه جدیدترین دستاوردهای تحقیقاتی و تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت و تجاری سازی علم می شود. یکی از ره­آوردهای پربرکت این همایش ها و گردهمایی‌های علمی و تخصصی شناسایی معظلات و تنگناهای جامعه و صنعت و حرکت دانشگاه برای یافتن جواب و راه حل برای مسائل و نیازمندیهای جامعه و صنعت است. با سازمان­ها، نهادها و واحدهای صنعتی، تولیدی و تجاری، می­تواند ارتباط مستمر و کارآمدی را میان دانشگاه و صنعت-تجارت ایجاد نماید.

دکتر زراءنژاد افزود در شرایط فعلی که کشور تحت ظالمانه­ترین تحریم­ها قرار دارد ارتباط دانشگاه ها و مراکز آموزشی با سازمان ها و نهادهای تولیدی، صنعتی و تجاری از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است. دانشگاه به عنوان کانون تولید علم و ایده و مرکز آموزش و تحقیقات  و واحدها و سازمان های تجاری صنعتی به عنوان مراکز تبدیل علم به فناوری و محصول، نیازمند نزدیکی، قرابت و همگامی بیشتر و مؤثرتری هستند. هماهنگی این دو بال پیشرفت کشور، افزون بر نیازسنجی واقعی کشور، نگاه جامع و کاملی در شناخت و بهره­گیری از پتانسیل های مغفول مانده کشور فراهم می سازد. و ظرط لازم برای حل مسائل و رفع نیازهای امروز کشور و غلبه بر دشواری های تحریم است. بی شک اگر دو بال توسعه  کشور، یعنی دانشگاه ها  و مراکز صنعتی-تجاری، به خوبی و در عمل با یکدیگر هماهنگ و همگام شوند نه تنها در رفع نیازها و حل مسائل کشور موفق می شوند، بلکه با توجه به وجود منابع طبیعی متنوع، غنی و بسیار زیاد در کشور، در مدتی نه چندان دور، ایران از اتکاء به نفت رهایی می یابد به یکی از اقتصادهای تولیدمحور برتر در دنیا مبدل خواهد شد.

درهمین راستا دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر به عنوان تنها دانشگاه تخصصی علوم دریایی در منطقه جنوب غرب و با مزیت­هایی نظیر برخورداری از اعضا هیات علمی در رشته­های مختلف و امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته باهمکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان و سازمان منطقه آزاد اروند­ دومین کنفرانس ملی صنعت، تجارت و علوم دریایی را انجام دادند. در نهایت سعی برآن است که دومین کنفرانس ملی صنعت، تجارت و علوم دریایی را تدارک و برگزار کرده اند. بنابراین رویکرد تجارت دریا محور می‌تواند افق‌های تازه‌ای را پیش روی ما برای برون‌رفت از اقتصاد متکی به نفت ایجاد کند و توسعه حمل‌ونقل دریایی و توجه به موضوعات ایمنی و امنیت، توسعه لجستیک بندری و خصوصی‌سازی این صنعت در راستای اقتضائات اقتصاد مقاومتی در کنار توجه به حفاظت از محیط‌زیست می‌تواند زمینه‌ساز و متضمن توسعه پایدار کشور شود.

وی گفت: این کنفرانس بانگاه ویژه­ای دارد بر ارتقای چشم انداز بهره­گیری از منابع غنی آبی دریایی در کشور و در محورهای متنوعی از قبیل 1. نیازسنجی تجارت و صنعت توسط پژوهشگران و دانشگاهیان به ویژه در زمینه توانمندیهای دریایی، 2- تسهیل و ایجاد بستر مناسب برای مشارکت و تبادل نظر، دانش و اطلاعات بین‌ اساتید، محققان ومتخصصان عرصه‌های علمی و صنعتی، 3- اشتراک و اطلاع رسانی آخرین یافته‌های علمی و دستاوردهای نوین در زمینه علوم دریایی با نگرش ویژه بر زمینه­های تجارت و صنعت و  4. ایجاد همسویی و هماهنگی بین محققان و متخصصان در دو بخش دانشگاه و صنعت و تجارت می باشد.

سخنرانان دومین کنفرانس آقایان دکتر برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت و دکتر عبدالمجید رضوانی، مدیر عامل صندوق توسعه صنایع دریایی بودند

در این کنفرانس دکتر عبدالمجید رضوانی، مدیر عامل صندوق توسعه صنایع دریایی پس از ارائه آمار اطلاعات دریایی ایران و جهان، بازار صنایع دریایی جهان و ایران را تشریح نمودند.

رضوانی گفت: با توجه به وجود بیش از ۵۰۰۰ کیلومتر نوار ساحلی و داشتن یک درصد جمعیت جهان، متاسفانه سهم قابل توجهی از صنایع دریایی جهان را نداشته‏ایم هرچند که تلاشهای فراوانی در این زمینه انجام گردیده ولی بدلایل مختلف داخلی و خارجی که بعضاً خارج از کنترل ما بوده، در این زمینه نتوانسته ایم به ایده‏آل مورد نظر برسیم. البته به هیچ عنوان ناامید نبوده و به آینده این صنایع همچنان امیدواریم. وی در ادامه افزود: پیش بینی سهم صنایع دریایی کشور برای افق ۱۴۰۴ نیم درصد بازار جهان بوده که تاکنون به نصف این میزان هم نرسیده ایم ولی امیدواریم با توجه بیشتر به این صنایع و در اختیار گذاشتن منابع مورد نظر، در ادامه راه بتوان به میزان پیش بینی شده در صنایع دریایی توفیقاتی کسب نماییم.

رضوانی همچنین عنوان نمود: صندوق توسعه صنایع دریایی با توجه به رسالتی که داشته، تمام تلاش خود را برای حمایت از این صنایع دریایی صرف نموده و توانسته حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان طرح دریایی را تصویب نموده و جهت دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی نماید که از این میان حدود یک سوم طرحها موفق به دریافت تسهیلات مورد نظر گردیده‏اند.

رضوانی در پایان اظهاراتش ابراز امیدواری نمود که در سایه تلاش بیشتر تمامی دست‏اندرکاران صنایع دریایی کشور بتوان گامهای روبه جلو بیشتری در رسیدن به اهداف مورد نظر صنایع دریایی ایران برداشت.

محورهای علمی کنفرانس

محور علوم دریایی :
•    زیست فناوری و ترکیبات زیست فعال دریایی
•    
داروهای نوین دریایی
•    
تنوع زیستی دریا و بهره وری تجاری
•    
بوم گردش گری دریایی و پتانسیل های آن در ایران
•    
بومی سازی مد های دریایی
•    
فیزیک دریا (هواشناسی دریایی، اندازه گیری پارامترهای دریایی ، انتقال رسوب، استحصال انرژی از پدیده های دریایی)
•    
شیمی دریا (تولید مواد نانو، زیستی و غیرزیستی از منابع دریایی، استخراج نفت و کانی ها ( فلزات کمیاب و ) ، روش های نوین اندازه گیری و پایش آلاینده ها در دریا
•    
استخراج انرژی از آب و زیست توده ( بیو دیزل ، بیو گاز ، الکل و ...)
**
محور اقتصاد و مدیریت دریا :
•    مدیریت دریا
•    
حمل و نقل دریا (ترافیک و ترابری دریایی، لجستیک و خدمات دریایی، مهندسی دریا و دریانوردی)
•    
گمرک ، مناطق و بنادر دریایی
•    
انرژی و اقتصاد دریایی (فرصت های کارآفرینی، روش های تامین مالی و مهندسی خرید، بانکرینگ و سوخت رسانی، سرمایه گذاری داخلی و خارجی در اقتصاد دریایی)
**
محور مهندسی دریا :
صنعت طراحی، ساخت و نگهداری کشتی
•    
صنایع ساحلی و فراساحلی
•    
انرژی های تجدیدپذیر دریایی
•    
الکترونیک، مخابرات و ناوبری
**
محور منابع طبیعی دریا :
•    محیط زیست دریا
•    
علوم شیلاتی


( ۱ )

نظر شما :