پیام سخنرانی رییس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر به مناسبت هفته پژوهش و فن آوری

۲۴ آذر ۱۳۹۸ | ۱۲:۳۱ کد : ۴۶۳ اخبار و رویداد ها
تعداد بازدید:۱۲۰۹
متن سخنرانی دکتر منصور زراءنژاد به مناسبت آغاز هفته پژوهش و فن آوری که روز شنبه مورخ ۲۳ آذرماه ۱۳۹۸ در آمفی تئاتر سازمان منطقه ازاد اروند برگزار شد.
پیام سخنرانی رییس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر به مناسبت هفته پژوهش و فن آوری

متن پیام بدین شرح است:

هفته پژوهش را به همه حضار عزیز تبریک عرض می کنم؛ به ویژه پژوهشگران که فکر، قلم، قدم، وقت و زندگی­شان صرف و وقف تحقیق و پژوهش است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی به­منظور بزرگداشت و گسترش فرهنگ پژوهش در جامعه و ارج نهادن به مقام شامخ پژوهشگران ۲۵ آذر به­نام روز پژوهش و چهارمین هفته آذرماه به نام هفته پژوهش نامگذاری شد.

 علی‌رغم برگزاری مراسم سالانه تجلیل از پژوهش و تقدیر از پژوهشگران، متأسفانه جامعه، با وضعیت مطلوب بسیار فاصله دارد. سهم پژوهش از بودجه سالانه کشور تنها 1 درصد است که تا رسیدن به سطح مطلوب ۴ درصد بسیار فاصله داریم.

 پژوهش عامل اصلی پیشرفت و توسعه پایدار است. قدرت، استقلال و امنیت هر کشور بر پژوهش استوار است، زیرا پژوهش شرط لازم تولید علم است و نهاد اصلی پژوهش و تولید علم بی‌تردید دانشگاه است. اما سهم دانشگاه از بودجه  پژوهش کشور تنها ۲۵ درصد است و در نهایت سهم دستگاههای اجرایی زیر 35 درصد بودجه پژوهش کشور است و 1 درصد بودجه هر دستگاه اجرایی بودجه پژوهشی است.

 وقتی فضیلت قلم علما برتر از خون شهیدان است، چه جای تأمل و غفلت است. چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید. باید تأمل کرد، باید رصد کرد، باید دید که اعتبارات پژوهشی کجا، چگونه با چه هدفی هزینه می‌شود.

 یکی از راه‌های اصلی و در این شرایط تنها راه برای احیای پژوهش و مصرف بهینه اعتبارات پژوهشی ارتباط دانشگاه و جامعه است. این ارتباط باید سازماندهی شود. امیدوارم با تشکیل شورای پژوهش منطقه آزاد و برنامه‌ریزی در امر پژوهش و نظارت بر هزینه­کرد اعتبارات پژوهشی بتوان به پژوهش اعتبار بخشید و طرحی نو در انداخت تا منطقه از دستاوردهای علمی و هدف­دار شدن پژوهش متنفع شود.

 انتظارم این است که اصحاب حکم و ارباب رسانه به استناد شاخص های پژوهش وضعیت فعلی را مثبت و ضبط کنند و میزان پیشرفت موسسات و سازمانها را با توجه به اعتبارات پژوهشی که در اختیار دارند تا هفته پژوهش سال ۹۹ رصد کنند. تا در سال بعد ان­شاالله پیشرفت در زمینه پژوهش را بررسی و مقایسه تطبیقی کنیم.


( ۶ )

نظر شما :