حضور عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در میان دو درصد دانشمندان برتر جهان
براساس گزارش تحقیقاتی دانشگاه استنفورد، با توجه به اطلاعات جدید نمایه استنادی «اسکوپوس» تا پایان سال ۲۰۲۳ انجام شده، فهرست دانشمندان پر استناد در تمامی رشتهها و نیز ۲% برتر حوزههای علمی شناسایی و معرفی شدند که نام دکتر فؤاد بوعذار عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در آن گزارش شده است. این افتخار به پاس تلاشهای گسترده و تاثیرگذار وی در حوزه تحقیقات علمی حاصل شده است.
این فهرست، عملکرد استنادی نویسندگان را از لحاظ نمره شاخص استنادی مرکب آنان در بازه زمانی 1960 تا 2023 در 22 حوزه موضوعی اصلی و 174 حوزه فرعی تحلیل کرده و بر این اساس نویسندگانی را که در زمره پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان قرار گرفتهاند، به تفکیک در دو «فهرست 2 درصد دانشمندان پر استناد بر اساس عملکرد کل مدت خدمت» و «فهرست 2 درصد دانشمندان پر استناد بر اساس عملکرد آخرین سال 2023» معرفی کرده است. شاخص استنادی مرکب (C-score) مجموعهای از شش شاخص استنادی که شامل تعداد کل استنادات، شاخص هرش، تعداد استنادات دریافتی محقق بدون خود استنادی. است. این شاخص به جای تمرکز بر تعداد مقالات بر تأثیر (تعداد استناد) تمرکز میکند، براساس دادههای الزویر و با همکاری پایگاه دادهی اسکوپوس، این رتبهبندی ابزاری قدرتمند برای شناسایی رهبران علم جهان است.
رتبهبندی دو درصد برتر استنادی جهان، تلاش میکند با ارائهی یک روش استاندارد به شناسایی دانشمندانی که تأثیر زیادی در حوزه موضوعی خود داشتهاند، بپردازد و در حقیقت به رسمیت شناختن برتری و تأثیر علمی محققان است. با گردآوری دادهها از حوزههای مختلف علمی و ارائه یک رویکرد منصفانه و مبتنی بر شاخصهای نرمال شده، این فهرست نه تنها دستاوردهای فردی را تجلیل میکند، بلکه بر اهمیت تحقیقات تأثیرگذار در پیشرفت دانش نیز تأکید میکند.
دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر ضمن تبریک این موفقیت به جامعه علمی کشور، اعضای محترم هیات علمی و دانشجویان گرامی دانشگاه، بویژه جناب آقای دکتر بوعذار، تداوم کسب افتخارات علمی برای ایشان و سایر پژوهشگران دانشگاه را از خداوند منان مسلئت می نماید.
اطلاعات بیشتر در وب سایت الزویر، به آدرس ذیل قابل مشاهده است:
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/7
شایان ذکر است آقای دکتر بوعذار سوابق پراقتخاری در کارنامه کاری خود دارد از جمله:
- سرآمد پژوهشی دانشگاه 1402
- پژوهشگر برتر ارتباط با صنعت دانشگاه سال 1401
- پژوهشگر برتر علوم پایه منطقه آزاد اروند سال 1400
- پژوهشگر برتر شیمی سالهای 1388و 98 و 1399
- مجری مسئول طرح برگزیده صنعتی وزارت علوم سالهای 1403و 1399
- مجری مسئول 7 طرح پژوهشی ارتباط با صنعت
- عضو هیات علمی برتر وزارت علوم با موضوع ارتباط با صنعت و جامعه سالهای 1399و 1400
- استاد راهنما 30 پایان نامه کارشناسی ارشد شیمی
- استاد راهنمای پایان نامه پژوهشی برتر دانشجویی استان خوزستان سال 1402
- چاپ 39 مقاله JCR و 40 کنفرانس بین المللی و داخلی
- مخترع 8 محصول مبتنی بر فناوری نانوبا سطح آمادگی فناوری (TRL) از جمله نانومالچ طبیعی
- عضو ستاد ویژه فناوری نانو کشور
- عضو سامانه ارزیابی فناوری ایران (سافا)
- سوابق اجرایی:
- مدیر گروه شیمی دریا
- رئیس دانشکده علوم دریایی
- دبیر علمی دومین کنفرانس صنعت، تجارت و علوم دریایی
نظر شما :