پیام مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر به‌مناسبت ایام عزاداری محرم

۰۴ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۵۸ کد : ۲۱۷۳ اخبار و رویداد ها
تعداد بازدید:۱۱۸۹
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در بخشی از پیام خود به مناسبت ایام عزاداری محرم گفت: قیام و پیام امام حسین علیه السلام با دارا بودن سه مؤلفه اصلی به سوی هویت سازی امتی جهانی در حال گسترش است.
پیام مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر به‌مناسبت ایام عزاداری محرم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، متن کامل این پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

" اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِالله وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِکَ عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَبَقِیَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ  وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِکُمْ

 بحران هویت در جامعه مدرن یکی از چالش های اساسی است. یکی از گزینه های جدی هویت ساز "امام حسین علیه السلام و قیام و پیام اوست." سوال این است که قیام و پیام اما حسین علیه السلام از ظرفیت هویت بخشی جهانی برخوردار است یا خیر؟ هویت ملی  از نظر شهید مطهری وجود حس ملی، احساس یا وجدان مشترک است و می­توان با توسعه در مفهوم ملت و برداشتن  مرزهای جغرافیایی و سیاسی هویتی امتی را حول یک امر مشترک در نظر گرفت. قیام و پیام امام حسین علیه السلام با دارا بودن سه مؤلفه اصلی به سوی هویت سازی امتی-جهانی در حال گسترش است.

1. ارتباط مستقیم با فطرت انسانها؛

از آنجایی که فطرت و امور فطری در همه انسانها وجود دارد از این رو اگر امری بتواند برای همه انسانها ملموس و قابل درک باشد ظرفیت ایجاد احساس مشترک یا تحریک وجدان انسانها را خواهد داشت. امام حسین علیه السلام در پیام،  قیام و حتی در مصائب خویش اموری مانند عدالت طلبی، ظلم ستیزی، شجاعت، غیرت، جوانمردی و... را به بالاترین شکل ترسیم نموده است. اموری که همه جهانیان تشنه و طالب آن هستند.

2. اقناع اندیشه و اشباع انگیزه و احساس

اگر گفتمانی بخواهد هویت جهانی ایجاد نماید لازمه اش اقناع فکر و ذهن مخاطب جهانی و اشباع انگیزه و احساس آنهاست.  امام حسین علیه السلام در پیامی اشاره می نماید که «خداوند کارهای بزرگ و برتر را دوست دارد و از کارهای کوچک کراهت دارد.» به زیبایی امام اندیشه انسان را به سوی انجام بزرگترین کارها و دوری از کارهای پست رهنمون می­شود. از سوی دیگر انگیزه و  احساس جهانی را با خود می تواند همراه نماید. عزاداری در کشورهای مختلف اسلامی و حتی غیر اسلامی حکایت از این امر دارد.

3. محوریت و هم افزایی

مؤلفه ضروری دیگر برای هویت بخشی جهانی داشتن قدرت محور بودن و هم افزایی جهانی است. پیام و قیام امام حسین علیه السلام این عنصر را نیز به خوبی به منصه ظهور رسانده است. امام در آخرین سخنان خویش قبل از حرکت از مکه می­فرماید:«هرکه خون دل خویش را در راه ما بذل می کند... پس با ما بیاید.» حرکت با امام حسین علیه السلام از زمان بیان آن تا همیشگی دوران امت ها و انسانهای آزاده را گرد وجود ایشان جمع می نماید. از این روست که می­بینیم هر جا نام امام حسین علیه السلام مطرح است ایشان مانند مغناطیسی همه را گرد خود جمع می کند.

کوتاه سخن اینکه امت حسینی در حال شکل گیری است و می رود که هویتی جهانی را شکل دهد. به روشنی این امر را در حرکت بزرگ اربعین و اجتماع ملیت­های مختلف و حتی مذاهب و ادیان متفاوت حول محور امام حسین علیه السلام شاهد هستیم. در واقع می توان گفت ندای "فلیرحل معنا" از سوی امام حسین علیه السلام در اربعین توسط مخاطب جهانی در حال لبیک گفتن است.

اینجانب ایام شهادت سرور و سالار شهیدان و یارانش را خدمت خانواده بزرگ دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر تسلیت عرض می نمایم، امیداست تا همگان بتوانیم با بهره مندی از سبک زندگی حسینی شاهد توفیقات روز افزون در جامعه باشیم.

                                                         

                                                                                                                                       مهاجر مهدوی راد

                                                                                                                           مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه


نظر شما :