نشست منطقه ای توسعه صنایع و فناوری دریایی در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر برگزار شد

به گزارش روابط عمومی، نشست منطقه ای توسعه  صنایع و فناوری دریایی با حضور دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی، رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی و برخی مسئولان و شرکت های مرتبط با دریا در سالن جلسات دانشکده مهندسی دریا دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر برگزار شد.دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی در این نشست اظهار کرد: تا کنون با وجود پیشرفت علم به متوسط عمق دریا نرسیده ایم و کارهای علمی بسیاری وجود دارد که می تواند در اقتصاد کشور ایفای نقش کند.محمد سعید سیف بر اهمیت منابع دریایی در توسعه مناطق و ایجاد اشتغال تأکید کرد و گفت: با توجه به میزان حمل و نقل دریایی و انجام دو سوم تجارت جهان از طریق دریاها، ثابت شدن اکتشاف نفت در خشکی، توسعه اکتشافات حوزه های نفتی در آب ها، توسعه تولید انرژی های همچون انرژی های بادی در دریا و همچنین گردشگری دریایی که درآمدی معادل سه برابر درآمد کشتی سازی را دارد، از جمله عوامل ایجادکننده توسعه توسط دریا قلمداد می شوند.وی افزایش بهره برداری منابع انرژی، توسعه سیستم های حمل و نقل و استفاده از ترانزیت کالا و توسعه سواحل را از جمله اهداف راهبردی کشور در امر توجه به منابع آبی برشمرد و رشد فعالیت های حوزه نفت همچون فعالیت یاردهای تأسیسات دریایی، فعالیت شرکت های کشتی سازی و شناورسازی را از جمله اقدامات انجام شده در راستای ارتقای صنایع وابسته به دریا دانست.دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی در ادامه به بیان مشکلات پیشروی توسعه فناوری های دریایی پرداخت و عنوان کرد: این مشکلات از یک سو به دانشگاه ها و از سوی دیگر به عوامل فرابخشی مربوط می شود.سیف توضیح داد: عمده مشکل توسعه پیدا نکردن علوم در حوزه دریا توجه نداشتن مدیران و مسئولان با تخصص های غیرمرتبط به دریا، آب و مغفول واقع شدن این ظرفیت است.دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی با اشاره به قرارگیری ایران در رتبه یازدهم تولید علم بر لزوم توجه به ابعاد عملی و زمینه  به کارگیری وام دریایی تأکید کرد و افزود: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی کمک به دانشگاه ها با تزریق سرمایه، حمایت از شرکت های دانش بنیان در قالب تأمین بخشی از هزینه های طرح های مشترک اجرا شده با کمک دانشگاه ها یا سایر نهادها با شرکت های دانش بنیان و اعطای سایر تسهیلات به اینگونه شرکت ها را راهکار این ستاد برای ارتقای سطح کشور در زمینه توسعه فناوری و بهره گیری از دانش نوین جهان شد.